92 Multiple Choice

Questions

  1. According to the Canadian government, stress has ________ costs.
    a. social
    b. economic
    c. personal
    d. all of the above
  2. Commitment, control and challenge are all elements of:
    a. tardiness
    b. stress
    c. hardiness
    d. depression
  3. One response to stress in the workplace is “presenteeism”. This may include:
    a. working longer hours
    b. working while ill
    c. not taking holidays
    d. all of the above
  4. According to the inverted U hypothesis, optimal performance occurs when:
    a. there are high levels of stress
    b. there is no stress
    c. there is a moderate level of stress
    d. the inverted U hypothesis does not address this issue
  5. The fight or flight response is instigated by the:
    a. hypothalamus
    b. hippocampus
    c. cerebellum
    d. pons
  6. In the context of stress research, GAS stands for:
    a. generalized anxiety symptoms
    b. general adaptation syndrome
    c. gustatory alimentary system
    d. generic adrenal sensitivity
  7. A person with an internal locus of control generally feels that:
    a. location matters most when it comes to understanding behaviour
    b. internal feelings are more important than outward appearance
    c. they are responsible for their own achievements
    d. emotional control is the best way of coping with stress
  8. In response to stress, levels of adrenaline ________ and levels of cortisol ________.
    a. rise, rise
    b. fall, fall
    c. rise, fall
    d. fall, rise
  9. Selye used the term ________ to refer to the fact that stress can sometimes be beneficial.
    a. pro-stress
    b. eustress
    c. buzz
    d. compensation
  10. A person who believes that his/her achievements are determined by fate would be described as having an ________ locus of control.
    a. interrupted
    b. internal
    c. exacting
    d. external
  11. Which stress hormone increases sugars in the bloodstream and enhances the brain’s use of glucose?
    a. adrenalin
    b. testosterone
    c. cortisol
    d. all of the above
  12. Which of the following would be classed as a cognitive action strategy for dealing with stress?
    a. goal setting
    b. asking questions
    c. analyzing the problem
    d. all of the above
  13. Self-confidence is a ________ measure; self-efficacy is a ________ measure.
    a. state, trait
    b. trait, state
    c. useful, useless
    d. useless, useful
  14. Deep breathing, yoga and exercise would all be ________ stress management techniques.
    a. religious
    b. cognitive
    c. physical
    d. social
  15. According to the transactional theory of stress and coping, our response to stress follows which path?
    a. primary appraisal, secondary appraisal, stressor, coping response
    b. stressor, emotional appraisal, cognitive appraisal, coping response
    c. stressor, primary appraisal, secondary appraisal, coping response
    d. emotional appraisal, cognitive appraisal, stressor, coping response
  16. Another term for hardiness is:
    a. resilience
    b. control
    c. eustress
    d. aerobic fitness
  17. According to Selye’s GAS model, we respond to stress with alarm, then with resistance and, finally, with ________.
    a.. adjustment
    b. eustress
    c. commitment
    d. exhaustion
  18. Which stress hormone increases heart rate and elevates blood pressure?
    a. cortisol
    b. progesterone
    c. adrenaline
    d. dopamine
  19. Which of the following is NOT associated with workplace stress?
    a. work overload
    b. job insecurity
    c. supervisory support
    d. conflict with co-workers
  20. The adrenal glands are located:
    a. at the top of the kidneys
    b. in the brain
    c. in the stomach
    d. to the left of the heart

Answers

  1. d
  2. c
  3. d
  4. c
  5. a
  6. b
  7. c
  8. a
  9. b
  10. d
  11. c
  12. d
  13. b
  14. c
  15. c
  16. a
  17. d
  18. c
  19. c
  20. a

License

Share This Book